Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z jedné půlky citronu vymačkáme šťávu. Kuřecí plátky jí pokapeme a dáme na 15 minut do chladničky. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka zbylou půlku citonu. Půlky kompotovaných broskví necháme okapat. Kuřecí prsa vyjememe z chladničky a lehce je po obou stranách zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a maso opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Na opečené plátky klademe vždy po půlce broskve a ještě přidáme kolečko citronu. Zapékáme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Na talíře dáme omyté listy salátu. Z červené papriky vykrájíme kolečka a poklademe jimi spolu se snítkou petrželky zapečené maso. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem