Rýži několikrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce osmahneme dorůžova. Zmírníme plamen a zalijeme 150 ml vody, do které přidáme vegetu podle chuti.
Do menšího vymazaného pekáče střídavě klademe polovinu zelí, rýži, prohřátou klobásovou směs, zbylou polovinu zelí a vše zalijeme vývarem z masoxu (50 ml) a nakonec smetanou.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou