Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další patro uzenina či klobása opět nakrájená na kolečka a poslední patro syrové na plátky nakrájené brambory. Jednotlivá patra kořeníme a solíme. Nakonec vše zalijeme smetanou (bohatě stačí nízkotučná) a dáme péct do trouby.
Tento recept vznikl náhodou, když se pánové dožadovali teplé večeře a já měla v lednici jen zbytek zelí a zbytek junioru... Ale od té doby se dožadují opakování. Je to rychlé, málo pracné a docela dobrůtka.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance