Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další patro uzenina či klobása opět nakrájená na kolečka a poslední patro syrové na plátky nakrájené brambory. Jednotlivá patra kořeníme a solíme. Nakonec vše zalijeme smetanou (bohatě stačí nízkotučná) a dáme péct do trouby.
Tento recept vznikl náhodou, když se pánové dožadovali teplé večeře a já měla v lednici jen zbytek zelí a zbytek junioru... Ale od té doby se dožadují opakování. Je to rychlé, málo pracné a docela dobrůtka.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky