Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další patro uzenina či klobása opět nakrájená na kolečka a poslední patro syrové na plátky nakrájené brambory. Jednotlivá patra kořeníme a solíme. Nakonec vše zalijeme smetanou (bohatě stačí nízkotučná) a dáme péct do trouby.
Tento recept vznikl náhodou, když se pánové dožadovali teplé večeře a já měla v lednici jen zbytek zelí a zbytek junioru... Ale od té doby se dožadují opakování. Je to rychlé, málo pracné a docela dobrůtka.
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari