Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám a pečeme, dokud nepustí salám s cibulí šťávu. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou smícháme s pečeným salámem, posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce nebo smetanu a znovu promícháme. Můžeme přidat také čerstvě nasekaný libeček a nakrájenou papriku na ozdobu. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a dáme péct asi na 20 minut. Až budou brambory hotové, poznáte to podle nádherně zlatavé barvy.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu