Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám a pečeme, dokud nepustí salám s cibulí šťávu. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou smícháme s pečeným salámem, posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce nebo smetanu a znovu promícháme. Můžeme přidat také čerstvě nasekaný libeček a nakrájenou papriku na ozdobu. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a dáme péct asi na 20 minut. Až budou brambory hotové, poznáte to podle nádherně zlatavé barvy.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole