Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám a pečeme, dokud nepustí salám s cibulí šťávu. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou smícháme s pečeným salámem, posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce nebo smetanu a znovu promícháme. Můžeme přidat také čerstvě nasekaný libeček a nakrájenou papriku na ozdobu. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a dáme péct asi na 20 minut. Až budou brambory hotové, poznáte to podle nádherně zlatavé barvy.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem