Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám a pečeme, dokud nepustí salám s cibulí šťávu. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou smícháme s pečeným salámem, posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce nebo smetanu a znovu promícháme. Můžeme přidat také čerstvě nasekaný libeček a nakrájenou papriku na ozdobu. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a dáme péct asi na 20 minut. Až budou brambory hotové, poznáte to podle nádherně zlatavé barvy.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny