Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1–2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na malé kostičky. Vše promícháme dohromady spolu se solí a pepřem a dáme na vymazaný plech. Na vrch poklademe plátkový sýr a zalijeme smetanou.
Pečeme v troubě cca 45 minut, až bude sýr na vrchu do zlatohněda. Je lepší na posledních 15 minut trochu zmírnit teplotu. Můžete podávat se zeleninou nebo jen tak samotné.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky