Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát).
Listy špenátu opereme a pokrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme do měkka.
Na závěr ochutíme solí, muškátovým květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promícháme brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 minut zapečeme. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré zbytkové jídlo, špenátu ani balkánu nemusí být mnoho.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku