Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát).
Listy špenátu opereme a pokrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme do měkka.
Na závěr ochutíme solí, muškátovým květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promícháme brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 minut zapečeme. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré zbytkové jídlo, špenátu ani balkánu nemusí být mnoho.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny