Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát).
Listy špenátu opereme a pokrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme do měkka.
Na závěr ochutíme solí, muškátovým květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promícháme brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 minut zapečeme. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré zbytkové jídlo, špenátu ani balkánu nemusí být mnoho.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka