Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát).
Listy špenátu opereme a pokrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme do měkka.
Na závěr ochutíme solí, muškátovým květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promícháme brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 minut zapečeme. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré zbytkové jídlo, špenátu ani balkánu nemusí být mnoho.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany