Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát).
Listy špenátu opereme a pokrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme špenát a podusíme do měkka.
Na závěr ochutíme solí, muškátovým květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promícháme brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 minut zapečeme. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré zbytkové jídlo, špenátu ani balkánu nemusí být mnoho.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísy vyložené alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla