Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří pater. Každé patro brambor osolíme, opepříme a pro chuť posypeme trochou grilovacího koření.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky dáme na brambory a vše zalijeme smetanou. Pekáček přiklopíme a dáme do trouby na 170 stupňů cca 45 minut.
Poté ho odklopíme, poklademe strouhaným sýrem a necháme dopéct asi 10–20 minut.
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva…
více o Zapečené brambory se smetanou
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem