Zapečené brambory s mletým masem a smetanou

2.36

hodnoceno: 14
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • brambory záleží, jak velký máte pekáč
    • sůl
    • 200
      g eidam sýr vcelku
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • oregáno
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      plechovka rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme maso: Na rozehřáté pánvi orestujeme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme maso, protlak, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a oregáno. Hotové maso dáme na stranu a připravíme brambory.
  • Brambory syrové, oloupané a omyté nakrájíme na plátky.
  • Vymažeme pekáč na pečení (např. olejem) a vyskládáme první vrstvu brambor. Na to vložíme masovou směs a posypeme trochu nastrouhaným sýrem. Vrstvy opakujeme, dokud nespotřebujeme maso. Můžeme zakončit brambory nebo směsí.
  • Do vyhřáté trouby na 180–200 °C vložíme pekáč a pečeme do poloměkka.
  • Poté pekáč vyjmeme, zalijeme smetanou, posypeme zbytkem sýra a dáme dopéct, aby byl sýr dozlatova.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.