Nejprve si připravíme maso: Na rozehřáté pánvi orestujeme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme maso, protlak, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a oregáno. Hotové maso dáme na stranu a připravíme brambory.
Brambory syrové, oloupané a omyté nakrájíme na plátky.
Vymažeme pekáč na pečení (např. olejem) a vyskládáme první vrstvu brambor. Na to vložíme masovou směs a posypeme trochu nastrouhaným sýrem. Vrstvy opakujeme, dokud nespotřebujeme maso. Můžeme zakončit brambory nebo směsí.
Do vyhřáté trouby na 180–200 °C vložíme pekáč a pečeme do poloměkka.
Poté pekáč vyjmeme, zalijeme smetanou, posypeme zbytkem sýra a dáme dopéct, aby byl sýr dozlatova.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage