Nejprve si připravíme maso: Na rozehřáté pánvi orestujeme najemno nasekanou cibuli, pak přidáme maso, protlak, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a oregáno. Hotové maso dáme na stranu a připravíme brambory.
Brambory syrové, oloupané a omyté nakrájíme na plátky.
Vymažeme pekáč na pečení (např. olejem) a vyskládáme první vrstvu brambor. Na to vložíme masovou směs a posypeme trochu nastrouhaným sýrem. Vrstvy opakujeme, dokud nespotřebujeme maso. Můžeme zakončit brambory nebo směsí.
Do vyhřáté trouby na 180–200 °C vložíme pekáč a pečeme do poloměkka.
Poté pekáč vyjmeme, zalijeme smetanou, posypeme zbytkem sýra a dáme dopéct, aby byl sýr dozlatova.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem