Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed. Tuto hmotu dáme do misky a přidáme nakrájenou šunku, sýr, lučinu a vše důkladně vidličkou rozmačkáme. Osolíme a opepříme, můžeme i opaprikovat, promícháme. Brambory naplníme a dáme na pekáč vyložený alobalem a pečeme dozlatova asi 10 minut při 200 stupních. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem.
Umícháme oba smetanové dipy k bramboře. Jeden je s rozdrceným česnekem a druhý s pokrájenou kapií a cibulkou.
Zeleninový salát promícháme s olejovo-citronovou zálivkou a podáváme k dipům a plněným bramborám.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví