Zapečené brambory s nádivkou

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g šunka
    • 5
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks česnek
    • 1
      ks tavený sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce citron nebo trochu vinného octa
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks mozzarella
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks lučina bylinková
    • 0,5
      ks kapie čerstvá
    • 100
      g sýr strouhaný
    • 1
      balení koření italské salátové bylinky
    • 1
      ks ledový salát
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed. Tuto hmotu dáme do misky a přidáme nakrájenou šunku, sýr, lučinu a vše důkladně vidličkou rozmačkáme. Osolíme a opepříme, můžeme i opaprikovat, promícháme. Brambory naplníme a dáme na pekáč vyložený alobalem a pečeme dozlatova asi 10 minut při 200 stupních. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Umícháme oba smetanové dipy k bramboře. Jeden je s rozdrceným česnekem a druhý s pokrájenou kapií a cibulkou.
  • Zeleninový salát promícháme s olejovo-citronovou zálivkou a podáváme k dipům a plněným bramborám.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.