Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed. Tuto hmotu dáme do misky a přidáme nakrájenou šunku, sýr, lučinu a vše důkladně vidličkou rozmačkáme. Osolíme a opepříme, můžeme i opaprikovat, promícháme. Brambory naplníme a dáme na pekáč vyložený alobalem a pečeme dozlatova asi 10 minut při 200 stupních. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem.
Umícháme oba smetanové dipy k bramboře. Jeden je s rozdrceným česnekem a druhý s pokrájenou kapií a cibulkou.
Zeleninový salát promícháme s olejovo-citronovou zálivkou a podáváme k dipům a plněným bramborám.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy