Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek, sůl, pepř, popř. položíme osolené a opepřené plátky masa. Další vrstva opět brambory, česnek, sůl, pepř. Takto pokračujeme, dokud nedojdou brambory. Dáme zapéct do trouby na cca 180 °C. Zalijeme trochou šlehačky, avšak nemusíme. Šlehačku je možno dát až před koncem pečení. Asi 15 minut před vyndáním zalijeme celou šlehačkou. Kdo se bojí, že brambory v troubě nezměknou, může je předem na kolečka nakrájené 10 minutek předvařit.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem