Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek, sůl, pepř, popř. položíme osolené a opepřené plátky masa. Další vrstva opět brambory, česnek, sůl, pepř. Takto pokračujeme, dokud nedojdou brambory. Dáme zapéct do trouby na cca 180 °C. Zalijeme trochou šlehačky, avšak nemusíme. Šlehačku je možno dát až před koncem pečení. Asi 15 minut před vyndáním zalijeme celou šlehačkou. Kdo se bojí, že brambory v troubě nezměknou, může je předem na kolečka nakrájené 10 minutek předvařit.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč