g
brambory
oloupané a nakrájené na silnější plátky
sůl
1
kelímek
smetana ke šlehání
kmín
2
plátek
vepřové kotlety
bez kosti, lehce naklepané, osolené, opepřené
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky masa a znovu brambory, opět osolíme. Pečeme překryté ve vyhřáté troubě asi 30 minut nebo než je maso hotové. Pak odklopíme, přilijeme smetanu a ještě asi 10 minut pečeme, aby smetana zhoustla.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky