g
brambory
oloupané a nakrájené na silnější plátky
sůl
1
kelímek
smetana ke šlehání
kmín
2
plátek
vepřové kotlety
bez kosti, lehce naklepané, osolené, opepřené
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky masa a znovu brambory, opět osolíme. Pečeme překryté ve vyhřáté troubě asi 30 minut nebo než je maso hotové. Pak odklopíme, přilijeme smetanu a ještě asi 10 minut pečeme, aby smetana zhoustla.
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku