g
brambory
oloupané a nakrájené na silnější plátky
sůl
1
kelímek
smetana ke šlehání
kmín
2
plátek
vepřové kotlety
bez kosti, lehce naklepané, osolené, opepřené
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva je cibule, pak plátky masa a znovu brambory, opět osolíme. Pečeme překryté ve vyhřáté troubě asi 30 minut nebo než je maso hotové. Pak odklopíme, přilijeme smetanu a ještě asi 10 minut pečeme, aby smetana zhoustla.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl