Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou. Tavený sýr pokrájíme na kostičky, rajčata na osminky.
V míse smícháme filé, rajčata, kousky sýra, vejce, osolíme a okořeníme muškátovým květem. Vše dáme zapéct do ohnivzdorné misky vymazané olejem a vysypané strouhankou.
Před dopečením posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit.
Vhodná příloha - vařené brambory a zeleninový salát.
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečicím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Nejdříve připravíme z mléka, vajec a mouky palačinky. Naplníme je špenátem ochuceným česnekem. Zabalíme je a přehneme…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky