Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou. Tavený sýr pokrájíme na kostičky, rajčata na osminky.
V míse smícháme filé, rajčata, kousky sýra, vejce, osolíme a okořeníme muškátovým květem. Vše dáme zapéct do ohnivzdorné misky vymazané olejem a vysypané strouhankou.
Před dopečením posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit.
Vhodná příloha - vařené brambory a zeleninový salát.
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečicím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Nejdříve připravíme z mléka, vajec a mouky palačinky. Naplníme je špenátem ochuceným česnekem. Zabalíme je a přehneme…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině