Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Vysypeme vše do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě