Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi čtyři minuty. Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata + protlak a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte. Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.
2 Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)