Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi čtyři minuty. Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata + protlak a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte. Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.
2 Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem