Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi čtyři minuty. Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata + protlak a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte. Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.
2 Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce