Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi čtyři minuty. Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata + protlak a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte. Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.
2 Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem