Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté je vkládáme do máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť osolíme, opepříme a přidáme trochu čerstvého tymiánu. Nakonec zalijeme smetanou s česnekem. Dáme péct do předehřáté trouby 180 stupňů doměkka.
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva…
více o Zapečené brambory se smetanou
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka