Maso nejlépe naložíme do druhého dne – naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápneme olejem a necháme uležet v lednici. Varné sklo jen trochu vymažeme olejem (maso už je s olejem), poklademe na dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubo eidam a 3–4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely