Maso nejlépe naložíme do druhého dne – naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápneme olejem a necháme uležet v lednici. Varné sklo jen trochu vymažeme olejem (maso už je s olejem), poklademe na dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubo eidam a 3–4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení