Maso nejlépe naložíme do druhého dne – naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápneme olejem a necháme uležet v lednici. Varné sklo jen trochu vymažeme olejem (maso už je s olejem), poklademe na dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubo eidam a 3–4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy