Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého tuku a po všech stranách rychle osmažíme, ale ne příliš.
Připravíme si skleněnou zapékací mísu vymazanou máslem a klademe do ní osmažené porce, které prokládáme kusy másla. Pokud zbyde těsto, usmažím 2-3 malé placky a porce s nimi v míse pokryju.
Přikryjeme skleněným víkem a dáme do trouby zapékat asi při teplotě 220 °C. Maso by mělo být měkké, až po stěnách uvidíme do tmavozlatohněda vypečené kůrčičky.
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše + kyselá okurka
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky