Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého tuku a po všech stranách rychle osmažíme, ale ne příliš.
Připravíme si skleněnou zapékací mísu vymazanou máslem a klademe do ní osmažené porce, které prokládáme kusy másla. Pokud zbyde těsto, usmažím 2-3 malé placky a porce s nimi v míse pokryju.
Přikryjeme skleněným víkem a dáme do trouby zapékat asi při teplotě 220 °C. Maso by mělo být měkké, až po stěnách uvidíme do tmavozlatohněda vypečené kůrčičky.
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše + kyselá okurka
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem