Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého tuku a po všech stranách rychle osmažíme, ale ne příliš.
Připravíme si skleněnou zapékací mísu vymazanou máslem a klademe do ní osmažené porce, které prokládáme kusy másla. Pokud zbyde těsto, usmažím 2-3 malé placky a porce s nimi v míse pokryju.
Přikryjeme skleněným víkem a dáme do trouby zapékat asi při teplotě 220 °C. Maso by mělo být měkké, až po stěnách uvidíme do tmavozlatohněda vypečené kůrčičky.
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše + kyselá okurka
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát