Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného oleje nebo ztuženého tuku a po všech stranách rychle osmažíme, ale ne příliš.
Připravíme si skleněnou zapékací mísu vymazanou máslem a klademe do ní osmažené porce, které prokládáme kusy másla. Pokud zbyde těsto, usmažím 2-3 malé placky a porce s nimi v míse pokryju.
Přikryjeme skleněným víkem a dáme do trouby zapékat asi při teplotě 220 °C. Maso by mělo být měkké, až po stěnách uvidíme do tmavozlatohněda vypečené kůrčičky.
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše + kyselá okurka
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč