Zapečené mexické tortilly

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 200
      g sýr čedar
    • pepř mletý
    • 3
      ks paprika
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 200
      g fazole
    • 1
      svazek koriandr
    • 2
      ks červená cibule
    • 8
      ks tortilla
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 220
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plamenu za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata, část koriandru a asi dvě minuty povařte.
  • Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýru ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem. Fazole i s částí nálevu krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.
  • Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá.
  • Tortilly je před podáváním lepší překrojit napůl.
  • Místo chilli papričky lze použít i tmavé fazole v chilli nálevu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.