Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plamenu za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata, část koriandru a asi dvě minuty povařte.
Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýru nakrájejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smíchejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli papričky a koriandrem. Fazole i s částí nálevu krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.
Vložte do předehřáté trouby a zapékejte 25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá.
Tortilly je před podáváním lepší překrojit napůl.
Místo chilli papričky lze použít i tmavé fazole v chilli nálevu.
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni…
více o Pumpkin Soup – Dýňová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem