Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.
Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě (případně mražený rozehřejeme a krátce podusíme na trošce oleje na pánvi). Poklademe jej na noky. Rozehřejeme gril v troubě. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky kuřecího masa. Nesolíme. Až osmažené nudličky posolíme a s česnekem a lístky bazalky přidáme do mísy k nokům se špenátem. Vše zalijeme lehce osoleným vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme pod grilem cca 15 minut dozlatova.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou