Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.
Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě (případně mražený rozehřejeme a krátce podusíme na trošce oleje na pánvi). Poklademe jej na noky. Rozehřejeme gril v troubě. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky kuřecího masa. Nesolíme. Až osmažené nudličky posolíme a s česnekem a lístky bazalky přidáme do mísy k nokům se špenátem. Vše zalijeme lehce osoleným vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme pod grilem cca 15 minut dozlatova.
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík