Zapečené nové brambory se smetanou a libečkem

2.38

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • libeček
    • 1
      kg brambory nové

Postup přípravy receptu

  • Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
  • Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, osolíme ji a brambory v ní povaříme asi pět minut.
  • Brambory scedíme.
  • Zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem a vyložíme předvařenými plátky brambor. Osolíme, lehce opepříme a zasypeme najemno nasekaným libečkem. Zalijeme smetanou a dáme péct, dokud brambory nejsou měkké.
  • Místo libečku můžeme použít rozmarýn nebo tymián. Do zakysané smetany lze zašlehat nastrouhaný sýr nebo trochu menších kaparů pro ostřejší chuť.
  • Podáváme horké se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: