Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, osolíme ji a brambory v ní povaříme asi pět minut.
Brambory scedíme.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem a vyložíme předvařenými plátky brambor. Osolíme, lehce opepříme a zasypeme najemno nasekaným libečkem. Zalijeme smetanou a dáme péct, dokud brambory nejsou měkké.
Místo libečku můžeme použít rozmarýn nebo tymián. Do zakysané smetany lze zašlehat nastrouhaný sýr nebo trochu menších kaparů pro ostřejší chuť.
Podáváme horké se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva…
více o Zapečené brambory se smetanou
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem