Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme tvarohovou náplň: utřeme máslo s cukrem a žloutky, zašleháme tvaroh s rozinkami a nakonec přidáme sníh z bílků. Omelety natřeme zavařeninou a tvarohovou nádivkou, zatočíme do roliček. Vložíme do lehce vymazaného menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a zapečeme. Po upečení vyjmeme, necháme vypářit a nakrájíme na řezy. Před podáváním sypeme skořicovým cukrem a můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky