Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme tvarohovou náplň: utřeme máslo s cukrem a žloutky, zašleháme tvaroh s rozinkami a nakonec přidáme sníh z bílků. Omelety natřeme zavařeninou a tvarohovou nádivkou, zatočíme do roliček. Vložíme do lehce vymazaného menšího pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a zapečeme. Po upečení vyjmeme, necháme vypářit a nakrájíme na řezy. Před podáváním sypeme skořicovým cukrem a můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky